WYSIWYG Web Builder
Monplaisir | 46800 Saint-Matré | 0032 (0)9 357 73 22 | info@monplaisir.be
                                  Copyright 2012 - Monplaisir | STUDIO FNEL

Wandelen kan je perfect vanuit Monplaisir zelf of via één van de vele bewegwijzerde wandelpaden in de buurt. Meer info hierover ligt beschikbaar in het huis.

Voor sportieve fietsers is de streek fantastiformidastisch. Houd er wel rekening mee dat het voortdurend op en af gaat, met soms pittige hellingen en prachtige afdalingen tot gevolg. In elk geval een ideale manier om méér van de streek te zien en te voelen. Schitterende zichten, wijngaarden, zonnebloemen, wijnkastelen, bastides (oude versterkte stadjes die als adelaarsnesten gebouwd zijn op een steile heuvel, zoals Tournon d'Agenais, Montaigu, Monflanquin en Penne d'Agenais in de onmiddellijke buurt) en uiteraard de sportieve uitdaging op zich, zorgen ervoor dat je als fietser aardig aan je trekken komt.

Ook wat betreft dergelijke sportieve fietstochten zullen wij je graag als gast onze favoriete tochten doorspelen.

Met wat geluk zie je een hert of een ree. Hier en daar word je verrast door een gariotte, typische schuilhutjes opgebouwd met op elkaar gestapelde stenen.
Sportieve activiteiten
Wandelen en fietsen
Kanoën en kajakken
Paardrijden
Tennis
Als gast van Monplaisir kan je gratis tennissen op het tennisveld van Saint-Matré. Vergeet je tennisrackets en ballen niet mee te brengen.
Op diverse plaatsen kan er gekajakt of met de kano gevaren worden, zowel op de Lot als bijvoorbeeld op het meer van Montaigu.  De Lot is een traagstromende rivier, dus ook geschikt voor kleinere kinderen.  De wildwaterliefhebber zal op de Lot minder aan zijn trekken komen maar de Célé biedt een volwaardig alternatief.
Enkele dorpjes verder, in Lacapelle-Cabanac,op minder dan 10 km van Monplaisir, is een paardenboerderij waar je kan gaan paardrijden.  Een alternatieve manier om een stuk van de streek te verkennen!
Vissen
ULM
Je kan ook gaan vissen op forel in de Ruisseau de Saint-Matré (de waterloop van Saint-Matré) tussen St Jean-de-Grézels en Grézels, op nog geen 10 km van Monplaisir. Karper- of forelvissen kan je ook in de visvijvers van de Moulin de Guiral in St Martin-le-Redon.  St Martin-le-Redon is een heel aardig dorpje op weg naar Bonaguil.
Wil je Monplaisir ook eens vanuit de lucht bekijken, dan kan je vertrekken vanuit Saux (4 km) waar een ulm-basis is.
Golfen
Er zijn twee 9 holes golfbanen binnen een straal van 30 km. 
Nabij het pitoreske St Martin-le-Redon bevindt zich een 9-holes golfbaan (Le Neuf Golf de Bouysset) van ruim 2 km op een 15 ha groot landgoed. De baan is een uitdagend aangelegd “par 32 parcours” met bunkers, heuvels en waterpartijen.  Dankzij het kunstgras kan je er gans het jaar zonder problemen spelen.  Nederlandse eigenaars.
In Sauveterre-la-Lemance is een tweede golfbaan (Golf des Roucous) van meer dan 5 km.  Dit uitdagende par 70 parcours met 9 holes ligt op een prachtig, geaccidenteerd terrein met bebossing, waterpartijen en interessante hoogteverschillen.
Buggyrijden
Een nog origineler manier om de streek te verkennen is een rondrit met de buggy.  Op diverse tijdstippen worden begeleide rondritten georganiseerd door een buggy-verhuurbedrijf uit de buurt.  Ideaal voor een supertoffe groepsactiviteit!
De Lot is een traagstromende rivier die bekend staat om zijn supergrote karpers en meervallen.  Nachtvissen is het hele jaar toegestaan op de Lot in de buurt van Saint-Matré (Touzac, Puy l’Evêque, Duravel, …).  In de rivier kan er gevist worden op o.a. karper, meerval, barbeel, brasem, kopvoorn, snoek, snoekbaars, forel en paling.  In Frankrijk mag men met 4 hengels per persoon vissen.  De visvergunning kan men kopen in de toeristische diensten, viswinkels of in de “bureaux tabac” (tabakszaken).
Monplaisir