WYSIWYG Web Builder
Monplaisir | 46800 Saint-Matré | 0032 (0)9 357 73 22 | info@monplaisir.be
                                  Copyright 2012 - Monplaisir | STUDIO FNEL
 
Monplaisir zelf biedt al heel wat ter plaatse voor de kinderen : natuurlijk is er het zwembad, dat al goed is voor uren plezier.  In de tuin kan je heerlijk ravotten, schommelen en op de glijbaan gaan en op het overdekt terras vind je een pingpongtafel en een ballenkraam.  Er liggen ook leesboeken en gezelschapsspelletjes in huis.

In Saint-Matré kan je als gast van Monplaisir ook gratis gaan tennissen (wel je ballen en rackets meebrengen).
 
Maar natuurlijk is er ook in de buurt wel één en ander te doen.

Regelmatig worden er in de zomervakantie in stadjes in de omtrek naast de best wel aantrekkelijke marktjes ook hier en daar middeleeuwse feesten georganiseerd, waar je je precies 1000 jaar terug in de tijd gecatapulteerd voelt.
Pret voor kinderen
Ben je avontuurlijker aangelegd, dan kan je zeker en vast je hartje ophalen in het klimbomenpark Parc-en-ciel in Lacapelle-Biron (35 km) of het vergelijkbare Cap Nature in Pradines nabij Cahors (33 km).
Ook het Walibi Aquitaine pretpark in Agen (Roquefort) is maar een goeie 50 km veraf.  Een écht pretpark met alles erop en eraan, goed voor een ganse dag plezier.
Heb je zin om al spelend iets bij te leren over insecten, vlinders, paddestoelen, bijen, … of je weg te zoeken in één van de 4 labyrinthen, dan is Naturoland in Penne d’Agenais (27 km) een aanrader.  Alle teksten in het park staan trouwens ook in het Nederlands vermeld.
Hou je het liever bij zwemmen, maar wil je toch iets spectaculairder dan het zwembad in Monplaisir, dan kan je je keer op keer langs de grote glijbanen het water laten inzoeven in het recreatiedomein aan het meer van Montaigu de Quercy (13 km).
En als dat al niet genoeg is, kan je natuurlijk nog naar het mooie apenpark La Forêt des Singes of het al even mooie roofvogelpark met zijn spectaculaire roofvogelshows Le Rocher des Aigles, beiden in Rocamadour (ca 90 km).  Rocamadour op zich wordt trouwens ook bij de mooiste dorpen van Frankrijk gerekend.